Indian Summer Day

30. októbra 2007 (presne deň pred prázdninami) nás na Jahodnej čaká rozlúčka s babím letom (v Amerike nazývané aj Indiánske leto). Počas teplých jesenných dní si Indiáni robili zásoby na zimu. Informácie o úlovkoch, nájdení dreva a podobne si odovzdávali rôznymi spôsobmi.

Dávny indiánsky Kmeň slobody si odovzdával signály aj prostredníctvom vypustených šarkanov. Každý kmeň (Indiáni z 1. – 9. ročníka) preto vypustí vlastnoručne vyrobeného kmeňového šarkana. Vyhráva ten, ktorý najdlhšie vydrží na oblohe vysielať signály.

V súťaži jednotlivcov budú Indiáni súťažiť o najveselšieho a najstrašidelnejšieho šarkana. Samostatná bude súťaž o šarkana s „najvyšším doletom.“
Indiáni si zasúťažia aj v posielaní „Indiánskej SMS“ – posielaní loptičky v rúre. A pretože Jahodná je známe lyžiarske stredisko, nebude chýbať súťaž v indiánskom jesennom behu na lyžiach po tráve.

Malí Indiáni si zasúťažia aj v stopovaní, v indiánskom behu a podobne. Súťaže im pripravia členovia Rady starších (8. -9. ročník), ktorí v závere dňa indiánskym pomaľovaním tváre príjmu do Kmeňa slobody najmenších Indiánov.

Indiánsky hlad zaženieme gulášom, ktorý dá pripraviť spriatelený kmeň Švecovcov. Kto bude ešte vládať, môže si poskákať na trampolíne, zahrať sa na preliezkach a na ihrisku. Do školy sa vrátime okolo 13,00 – a na druhý deň sa začnú jesenné prázdniny! V škole sa potom stretneme až v pondelok 5. novembra.

Na našom indiánskom letnom dni radi privítame aj členov Rady múdrych – našich rodičov. Stretneme sa na Jahodnej 30.10. o 9,00. Autobus odchádza spred školy o 8,30.